Verkkosivujen tekijän tunnustukset

Kun viime kesänä lupasin miehelleni, että voin kyllä vähän modernisoida hänen kotisivujaan, en osannut kuvitella, mihin se johtaisi ja kuinka nopeasti ja vaivattomasti. Koska en ole päässyt tämän päivän tilanteeseen sattumalta, niin haluan jakaa hieman kokemuksiani. Tämä silläkin uhalla, että kaikki alkavat tehdä omia nettisivujaan itse. Koska, jos olet vähänkään kiinnostunut tietokoneella tekemisestä ja sinulla on hieman visuaalista taipumusta, väitän että nettisivujen teko on yhtä helppoa kuin heinänteko. Maanviljelijälle siis….

target, arrow, bulls eye

Tyler Moore. Piste. Etsi YouTubesta tämän kaverin ohjeita nettisivujen tekoon. Itse sain kaiken tarvitsemani tiedon kahdesta eri videosta ja pääsin alkuun. Ja innostuin kuinka helppoa se loppujen lopuksi on kun on hyvä “tutorial”. Tekemällä tietysti nälkä kasvaa ja haluat lisää infoa. Mutta Tylerin avulla saat kelpo kotisivut tehtyä.

target, arrow, bulls eye

Google. Tämä tärkeääkin tärkeämpi markkinointiväline. Googlehaku ja sen hyödyntäminen oli minulle aluksi aika epäselvää. Kunnes tajusin: että oma yritykseni EI TULE OLLENKAAN tuloksiin vaikka hain suoraan nimellä, ellei jotkut asiat täsmää Google:n toiveiden mukaisesti. Nyt toimii!

Nämä yksinkertaiset toimenpiteet auttoivat minua:

  • Google business tilin rekisteröiminen omalle yritykselle. Daa…
  • Pidä huolta kotisivuston käyttäjäystävällisyydestä. Eri sivujen rakenne, nimet ja selkeys on hyvin tärkeää, jos haluat nousta hakutuloksissa ylöspäin
  • Jos voit linkittää sivusi luonnollisesti johonkin toiseen sivustoon, blogiin tai artikkeliin, se auttaa. Mutta ei keinotekoisesti, siitä Google ei tykkää.
  • Tutustuin avainsanojen merkitykseen

Kokeilemalla viisastut: kokeile, korjaa, kokeile, korjaa jne…

Muutama havainto vielä:

  • Kuvien kokoa, sekä pixeleissä, että senteissä on helpompi muokata ennen niiden lataamista sivuston kuva-arkistoon
  • Opettelen ensin yhden ohjelmiston, jonka jälkeen voin varovasti tutustua muihin verkkosivualustoihin. Tällä hetkellä käytän WordPress alustalla Elementor – widgetiä ja tämä yhdistelmä on toistaiseksi toiminut.
  • Ilmaiseksi voi saada paljon, mutta ei ihan kaikkea. Kannattaa maksaa hieman joistain asioista, mutta ei kaikesta. Noin epämääräisesti sanoen.

Jos sinusta tuntuu että haluat antaa homman jonkun muun käsiin, ota yhteyttä! info@webson.fi / Emma

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *