Kuinka tunnistan ammattimaisen kotisivujen tekijän?

Kun olet tilaamassa uuden kotisivun yrityksellesi tai yhdistyksellesi, on muutama yksityiskohta, josta tunnistat tekijän ammattimaisuuden. Toki ulkonäkö, helppokäyttöisyys ja sisällön löytyminen ovat ykkösasiat, mutta itse tekijänä paljastan muutaman asian, josta erotat ammattilaisen harrastelijasta.


OTA NÄMÄ VIISI ASIAA HUOMIOON!

  1. Turvallisen kotisivun symboli
  2. Kotisivujesi ikoni
  3. Kotisivujen tunniste
  4. Osoiterivin tunnisteet
  5. Räätälöity mobiiliversio

Mitä nämä tarkoittavat???


1. Turvallisen kotisivun symboli

Osoiterivillä, juuri ennen oman kotisivusi osoitetta, pitää olla lukitun lukon kuva ja teksti https. Silloin sivusi on suojattu, niin ettei kävijöiden tiedot (lomakkeelta) päädy vääriin käsiin. Tarkista että lukon kuva on kaikilla sivuilla. Tämän asentaminen on kaikille ammattilaisille itsestäänselvää ja pitäisi aina kuulua perushintaan.


2. Kotisivujesi ikoni

Oman logon näkyminen auttaa käyttäjää tunnistamaan juuri sinun sivusi kaikkien muiden välilehtien seasta. Hyvä logontekijä ottaa tämänkin huomioon ja tekee sinulle juuri tähän kohtaan sopivan version logostasi.


3. Kotisivujen tunniste

Tämä on Google – hakuoptimoinnin kannalta yksi sivustosi tärkein kohta. Nämä sanat kuvaavat kotisivujasi ja jos ne vielä löytyvät muualta kotisivuiltasi, Googlen hakukone sijoittaa sinut huomattavasti korkeammalle hakutuloksissa.


4. Osoiterivin tunnisteet

Joskus voit nähdä että osoiterivissä on pitkä rivi numeroita, symboleita ja kirjaimia sekaisin, jotka eivät kerro millä tietyllä sivulla kävijä on. Jos tämä tunniste on yhtenäinen sivun sisällön kanssa, niin Googlen hakukone sijoittaa sinut hakutuloksissa korkealle. Kannattaa tehdä!!


5. Räätälöity mobiiliversio

82% internetin käyttäjistä selailevat nettiä myös puhelimella (Tilastokeskus v 2020). Sinä haluat, että kotisivusi näyttävät hyviltä mobiililaitteilla. Yleisimpiä virheitä on, että teksti rivittyy väärin, tekstit ovat suhteettoman isot / pienet tai kuvat peittävät osin tekstiä yms. Vaadi kotisivujen tekijältäsi toimiva mobiiliversio!


Tyylikkäiden, toimivien ja selkeiden kotisivujen tilaaminen on helppoa ja vaivatonta. Tehdään yhdessä kotisivujesi loikan vuoteen 2021!

webson.fi


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *